Zorgorganisatie de NNCZ en WERQ werken aan duurzame inzetbaarheid

Zorgorganisatie de NNCZ en WERQ werken aan duurzame inzetbaarheid

Gepubliceerd op 6 mei 2018

Verbinden’ zit bij beide dames in het DNA. Roeli Mossel, directeur-bestuurder van zorgorganisatie de NNCZ en Henriëtte Waaijenberg, directeur van WERQ Personeelsdiensten, beiden bestuurslid van de Hoogeveense Uitdaging. Twee weken geleden besloten ze de handen ineen te slaan. Er kwam een plan om medewerkers van het NNCZ, die graag meer uren zouden willen werken, te helpen dit te realiseren.

Duurzame inzetbaarheid is beleid waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers. Duurzame inzetbaarheid richt zich op jong en oud. Voor organisaties is het belangrijk dat alle medewerkers goed inzetbaar zijn en blijven. Met dit initiatief spelen beide bedrijven daaropin. Daarnaast wordt naar verwachting het werken in de zorg hierdoor aantrekkelijker indien geregeld wordt dat medewerkers een volwaardig inkomen krijgen, in dit geval door het hebben van een combibaan.

Vraag
Regelmatig kwamen er signalen binnen van medewerkers, bijvoorbeeld huishoudelijke hulpen, van de NNCZ die graag meer uren zouden willen werken. WERQ heeft veel fulltime vacatures, maar WERQ is juist ook op zoek naar medewerkers die een aantal uur per week willen werken. Dit sluit goed aan bij de vraag van NNCZ.

Samen aan de slag
NNCZ en WERQ gaan in mei twee bijeenkomsten organiseren speciaal voor de medewerkers met kleine contracten van de NNCZ . Tijdens deze bijeenkomsten gaat team WERQ met de medewerkers van NNCZ in gesprek. Samen bekijken ze wat de wensen en mogelijkheden zijn en welke vacature daarbij past. Het doel is voor medewerkers een passende tweede baan te vinden die bij hun wensen aansluit.

Kijk voor meer informatie op onze agenda.

Dindag 22 mei en donderdag 24 mei vinden de bijeenkomsten plaats.