Uitzendbureau blijft belangrijk baanvindkanaal

Uitzendbureau blijft belangrijk baanvindkanaal

Gepubliceerd op 22 november 2017

Van de 1,3 miljoen Nederlanders die in 2017 van baan gewisseld zijn, heeft 23% een baan gevonden via netwerken, gevolgd door vacaturesites (13%) en uitzendbureaus (9%). Onder ouderen is het uitzendbureau nog populairder; ruim 16% van de 50-plussers zegt in 2017 via een uitzendbureau aan een baan te zijn gekomen.

Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) dat onder 15.370 personen is gehouden. Van deze steekproef zijn 2.895 ondervraagden in het afgelopen jaar van baan gewisseld.

Verschil tussen jongeren en ouderen

Netwerken blijft de het belangrijkste baanvindkanaal voor alle leeftijdsgroepen. Maar tussen de verschillende generaties verschilt het gedrag op de arbeidsmarkt flink. Zo staat sociale media stipt op de derde plaats bij jongeren, maar op de vierde en op de zesde plaats bij respectievelijk mid careers en ouderen.

Uitzendbureau belangrijk, vooral voor ouderen

Verder valt op dat 50-plussers nog veel vertrouwen hebben in traditionele oriëntatiekanalen en minder in moderne kanalen. Ruim 16% van de 50-plussers zegt in 2017 via een uitzendbureau aan een baan te zijn gekomen. Daarentegen blijkt dat vacaturesites effectiever gebruikt worden door mid careers en sociale media steeds vaker door jongeren, zoals blijkt uit tabel 1. Dit resultaat toont de kloof aan tussen ouderen en jongeren in de adoptie van moderne kanalen in de zoektocht naar nieuwe baankansen.

Bron: Intelligence Group

Op zoek naar een baan

Ben jij op zoek naar een baan of vind je het tijd voor een nieuwe uitdaging? Kom langs bij team WERQ en wij gaan samen met jou kijken wat jouw droombaan is en daarna gaan we voor je aan de slag.

Neem contact op of bel ons direct 0528 – 28 74 00!