Teamleden presenteren hun eindscriptie voor: Specialist Duurzame inzetbaarheid.

Teamleden presenteren hun eindscriptie voor: Specialist Duurzame inzetbaarheid.

Gepubliceerd op 21 juni 2021

“Trots op een jaar investeren in onze ontwikkeling”.

Maandag, 21 juni was het zover. Afgelopen jaar startten vier collega’s van Team WERQ met een bijzonder traject. Een jaar lang volgden ze wekelijks het intensieve traject tot Specialist Duurzame Inzetbaarheid. Bij Narline presenteerden ze maandag allemaal hun eindscriptie voor de trajectbegeleiders van Doorzaam. De bedoeling is om vanuit hier een flexwerker nog beter te kunnen begeleiden in zijn of haar loopbaan. Echt waarde toevoegen!

Het verschil willen maken
Het DNA van Team WERQ is al jaren maatschappelijk betrokken ondernemen. Dat deden we de afgelopen jaren niet alleen op papier, maar ook in ons dagelijks werken. Samen aan de slag en het verschil willen maken. De kern van Duurzame inzetbaarheid zit in het geven van oprechte aandacht, dat vinden alle deelnemers aan het traject van Team WERQ. Aandacht voor de mens achter de flexwerker. Echt met elkaar in verbinding zijn. Op die manier willen we met elkaar een cultuur creëren waarin ieder talent gezien wordt, waarin ieder talent telt en iedereen duurzaam inzetbaar is. Nu en in de toekomst.

Het traject van een jaar
Doorzaam, de Stichting die zich inzet voor het opleiden van flexwerkers in Nederland, bood team WERQ de training en ondersteuning aan om uiteindelijk een visie te ontwikkelen waarin Duurzame Inzetbaarheid nog meer centraal staat.
Team WERQ ontwikkelde zich tot Specialist DI (S-DI). Het traject duurt een jaar en bestond uit inspirerende workshops en intervisies over DI, waarbij er aandacht is voor coachend leiderschap, story­telling, groepsdynamiek en het leiden van ronde tafelge­sprekken. We gingen verder aan de slag met verschillende gespreks- en intervisietechnieken en we leerde het DI ver­haal te vertellen binnen de organisatie en aan opdrachtgevers. We richten ons op de vier pijler: Cultuur, Gezondheid, Werksituatie en Loopbaan.

En nu door…
Team WERQ gaat Duurzame Inzetbaarheid nog meer in de organisatie WERQ verankeren: Ruth Munster wordt de Strategische projectleider en de backoffice en interceden­ten werken gezamenlijk een uitgebreid plan uit, die ze vervolgens met alle inleners van WERQ gaan delen. Zo wordt duurzame inzetbaarheid vanuit WERQ gestimuleerd en geborgd.
Kortom: Samen aan de slag!

Na afloop kregen alle teamleden van WERQ een certificaat en werd onder het genot van een lunch al samen vooruit gekeken naar hoe we dit nog beter gaan toepassen in ons dagelijks mooie werk. Want wat is er mooier dan te kunnen zeggen: “Werk ze morgen!”.

.