MVO-Platform Hoogeveen

MVO-Platform Hoogeveen

Gepubliceerd op 9 september 2019

Mede namens onze partners kunnen we in het 4e jaar van de Hoogeveense Uitdaging starten met het MVO-Platform. Doel is om vier keer per jaar een inspirerende bijeenkomst te organiseren. Tijdens deze bijeenkomsten komen brede MVO-thema’s aan bod. De bijeenkomsten vinden plaats bij bedrijven die iets te vertellen hebben op MVO-gebied en bereid zijn om kennis en expertise lokaal te delen met andere bedrijven en ondernemers in Hoogeveen.

Te gast bij Alfa-college en HuneBouw
We zijn trots dat we te gast zijn bij het Alfa-college, het ‘uithangbord’ van circulair bouwen in Hoogeveen. Bij de revitalisatie van het gebouw aan de Voltastraat staat circulair en duurzaam bouwen centraal. Het Alfa-college neemt ons mee in de visie en de koers van de school en hiermee ook de link naar het revitalisatieproject Volta 2020.
De Hoogeveense aannemer HuneBouw neemt ons mee in de transitie die zij hebben doorgemaakt in het kader van Duurzaam Ondernemerschap.
Tot slot gaan we samen de bouw op en krijgen we een kijkje in de wereld van circulair bouwen.

Programma 25 september

14.45 uur Ontvangst

15.00 uur Welkom door Jan Berend van Wijk – Regiodirecteur Alfa-college
Hij gaat in op de visie van het Alfa-college waarin drie koersuitspraken centraal staan, die uitgaan van mens, regio en de wereld.

15.20 uur Klaas Graveland – directeur van HuneBouw
Over de transitie die HuneBouw heeft doorgemaakt in het kader van Duurzaam Ondernemerschap.

15.40 uur De bouw op!
Rondleiding door de her/nieuwbouw van het Alfa-college

16.30 uur Afsluiting door Jan Berend van Wijk – Regiodirecteur Alfa-college

16.45 uur Borrel en hapje

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hieronder. Er is ruimte voor maximaal 50 deelnemers, dus meld je snel aan.

Klik hier om je aan te melden voor de bijeenkomst op 25 september

Een onderneming onderneemt maatschappelijk verantwoord indien zij haar activiteiten bewust richt op het toevoegen van waarde aan zowel people, planet als profit, daarin steeds opnieuw een zorgvuldige balans zoekt, daarover op een actieve en transparante manier verantwoording aflegt en daarover met haar stakeholders een open dialoog voert. Bedrijven kunnen zelfs nog een stapje verder gaan en zich richten op nieuwe marktkansen, groei en innovatie met winst voor mens, maatschappij en milieu. Nu en in de toekomst.  (Bron: MVO Nederland)