Certificaat voor eerste groep statushouders

Certificaat voor eerste groep statushouders

Gepubliceerd op 30 oktober 2019

Hoogeveen – – De eerste drie statushouders hebben maandag een certificaat uitgereikt gekregen bij IG Design Group voor hun deelname aan het project: ‘Nederlands op de werkvloer’.

De gemeente Hoogeveen, WERQ Personeelsdiensten, IG Design Group en ITOMtaal zijn in mei van dit jaar gestart met dit nieuwe project. Kortweg houdt het in dat statushouders Nederlandse les kregen tijdens hun werk. Met dit project hopen de initiatiefnemers meer statushouders aan een baan te helpen en hun Nederlandse taal te ontwikkelen. Mulugeta uit Ethiopië, Ahmad uit Syrië en Yonas uit Eritrea kregen na zes maanden studie hun certificaat uitgereikt van hun leraar Shewan. Na de overhandiging van de certificaten vertelden alle drie de deelnemers dat ze heel veel geleerd hadden van de Nederlandse lessen en dat ze erg blij waren met deze unieke kans.

Feestelijk moment

Bij dit feestelijke moment was namens de gemeente Hoogeveen Marco Schonewille aanwezig, Wemmie Wolf namens ITOMtaal en Wolter Bouwmeester en Jorien Eelink namens IG Design Group. Hellen Willems en Martine van der Laan, intercedentes van WERQ Personeelsdiensten, overhandigden de deelnemers een Hollands pakket met onder andere drop en stroopwafels.

Vervolg

Het project is door alle betrokken partijen als zeer succesvol geëvalueerd. Het taalproject krijgt dan ook een vervolg. WERQ Personeelsdiensten gaat het project: ‘Nederlands op de werkvloer’ ook voor andere werkgevers openstellen. Interessant voor de ondernemer, voor wie het door krapte op de arbeidsmarkt vaak lastig is om aan goed personeel te komen, als voor de statushouder, voor wie werk heel belangrijk is om een sociaal netwerk op te bouwen, om Nederlands te leren en om de cultuur te leren kennen.

BRON: Hoogeveense Courant