Vraag en antwoord

Het team van WERQ vindt het belangrijk dat u als inlener ontzorgt wordt.  Hieronder vindt u antwoorden op veel gestelde vragen.

Wanneer moeten de uren van de flexwerkers goedgekeurd zijn?
De gewerkte uren van de flexwerker dienen vóór dinsdagmiddag 12.00 uur goedgekeurd zijn in ons Online Urenportaal.

Wat is inleneraansprakelijkheid en hoe te vrijwaren hiervan?
Inleneraansprakelijkheid is de situatie dat een inlener, die werknemers van een uitzendbureau aan het werk heeft of heeft gehad, aansprakelijk wordt gesteld voor de loonheffingen en omzetbelasting die het uitzendbureau niet heeft betaald. Indien een uitzendbureau een SNA keurmerk heeft bent u als werkgever daarvan gevrijwaard als u 25% van de factuurwaarde betaalt via G-rekening. WERQ is een Gecertificeerd Bedrijf met SNA- Keurmerk. 

Wat zijn de regels voor vakantiewerk van jeugdige werknemers?
Er zijn veel regels waaraan u zich moet houden als u vakantiewerknemers in dienst neemt. Hier staan de belangrijkste Regels voor Vakantiewerk via WERQ vermeldt.

Kan WERQ bijdragen in scholing van werknemers?
WERQ vindt scholing van flexwerkers erg belangrijk en wil daarin graag investeren. Voor concrete vragen over opleidingen en scholing kunt u terecht bij ons, zodat we samen met u een plan opstellen voor de scholing van uw (toekomstige) flexwerkers. Bekijk de volgende link om meer te lezen over de Betrokkenheid van WERQ in Opleiding en Ontwikkeling.

Wat is de meerwaarde dat WERQ lid is van de ABU?
WERQ wordt jaarlijks getoetst door de ABU, zo weet u zeker dat u niet met een malafide uitzendbureau in dienst gaat. Met ons als Gecertificeerd Uitzendbureau komt u niet voor verrassingen te staan.

Wat zijn de algemene voorwaarden van WERQ?
Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van WERQ.