Werken via WERQ bij IG Design Group

Over IG Design Group

IG Design Group in Hoogeveen ontwerpt de mooiste designs cadeaupapier en is hiermee een toonaangevend bedrijf en ook nog eens marktleider in Europa. Vanuit het voormalige bedrijfsgebouw van Philips, dat sinds de vestiging van IG Design Group is uitgebreid en deels gemoderniseerd, vinden jaarlijks duizenden kilometers cadeaupapier hun weg naar winkels in heel Europa.

Wil jij werken binnen dit internationale bedrijf en je bijdrage leveren aan dit mooie product? Dan zijn wij op zoek naar jou! En wil jij daarnaast alle facetten van de productie leren kennen? Durf jij voorop te lopen, laat je zien dat je het verschil maakt en ben je bereid te leren? Dan zijn er binnen IG Design Group veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen, voor nu, maar zeker ook voor de toekomst.

BEKIJK ONZE VACATURES

MVO

IG Design Group is maatschappelijk betrokken en onderneemt ook vanuit die visie. Het bedrijf focust op duurzaamheid o.a. door gerecycled papier en milieuvriendelijke drukinkten toe te passen. IG Design Group is founder van de Hoogeveense Uitdaging.

IG Design Group

“Feitelijk maken we van hieruit miljoenen mensen een beetje blijer”, zegt Joost Bogers, algemeen directeur van IG Design
Group. “Want onze producten verfraaien de verrassing die erin schuil gaat en geven op die manier meerwaarde aan het
cadeau dat ‘door ons’ is ingepakt.”

Binnen het IG Design Group zijn verschillende productieafdelingen, zoals de wikkel, drukkerij, assemblage en het magazijn. Wat de werkzaamheden per afdeling inhouden vertellen we je graag onderstaand:

Wikkel

Op de wikkelafdeling worden grote rollen cadeaupapier, die bedrukt zijn op de drukkerij, verwerkt tot de consumentenrolletjes zoals je die in de winkel kunt kopen. Dit proces gebeurt met grote wikkelmachines. Als je werkzaam bent op deze afdeling zorg je er voor dat dit gehele proces goed verloopt. Je bedient de machine, je verzorgt de rol- en foliewissels en verwerkt uiteindelijk de rolletjes in dozen. Uiteraard word je goed ingewerkt en begeleidt door een ervaren collega.

De werkzaamheden zijn fulltime en er wordt gewerkt volgens een 3-ploegendienst.
Het rooster hiervoor is Dag, Nacht, Avond (DNA).

Werktijden:
Dag: van 07.00 uur tot 15.00 uur;
Nacht: van 23.00 uur tot 07.00 uur;
Avond: van 15.00 uur tot 23.00 uur.

Drukkerij

Op de drukkerij wordt gewerkt met de meest moderne drukpersen. Je bent verantwoordelijk voor het gehele drukproces en de voorbereidende werkzaamheden hiervoor. Verder controleer je de output van de machine en hou je toezicht of het gehele proces goed verloopt.

Wanneer de rollen gedrukt zijn zorg je dat deze goed verpakt worden. De afdeling logistiek zorgt er daarna voor dat ze naar de desbetreffende locatie worden gebracht. Natuurlijk zorg je ook voor een nette werkomgeving.

De werkzaamheden zijn fulltime en ook hier wordt er gewerkt volgens een 3-ploegendienst (Dag, Nacht, Avond).

Assemblage

Op de assemblage afdeling worden diverse werkzaamheden verricht, met en zonder hulp van machines. Zo worden er handmatig displays in elkaar gezet, waarna deze gevuld worden met rolletjes cadeaupapier, tasjes, strikjes en lintjes. Deze displays gaan als een totaalpakket naar de klant. Daarnaast worden er machinaal pakketjes gemaakt. Deze worden, afhankelijk van de wens van de klant, gevuld met rolletjes cadeaupapier, strikjes en lintjes. Deze werkzaamheden zijn fulltime en voornamelijk in de dagdienst.

Magazijn

Voor de productie van dit mooie cadeaupapier en alle accessoires komen natuurlijk veel grondstoffen en producten binnen. En er gaan uiteindelijk ook weer veel producten de deur uit.

Om er voor te zorgen dat dit allemaal op tijd en netjes gebeurt zoeken we regelmatig ervaren heftruckchauffeurs. Dit zijn fulltime functies, meestal in de dagdienst.

Maar ook zijn we regelmatig op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde kandidaten die de handen uit de mouwen willen steken bij het laden en lossen van vrachtwagens. Dit zijn parttime werkzaamheden in de dagdienst en ook heel geschikt voor vakantiewerk!

Rondleidingen

Wil jij graag aan de slag op één van deze mooie afdelingen bij IG Design Group? Meld je dan aan voor een rondleiding. Zo krijg je een goed beeld van het bedrijf en de werkzaamheden. Bekijk hier wanneer de eerstvolgende rondleiding is.

Wil je eerst meer informatie? Dat kan natuurlijk ook! Neem dan contact op met Martine, zij vertelt je graag meer!

BEKIJK ONZE VACATURES