Werken via WERQ bij Bakkerij Faber

Productiemedewerker (Parttime, Fulltime of vakantie/bijbaan)

In de bakkerij en op jouw werkplek word je verwelkomt door de geur van versgebakken brood. Het brood wordt gebakken op de afdeling Mengerij. Er zijn verschillende werkplekken waar nieuwe medewerkers kunnen starten. De werkzaamheden kunnen variëren van het inpakken van diverse soorten brood, het stapelen van kratten (ook op hoogte), het sorteren en verzendklaar zetten van de verschillende soorten broden. Er wordt gewerkt in 3 ploegendienst. De starttijden kunnen variëren per dag.

Vacature productiemedewerker 

Bakker/Menger

Als bakker ben je, gezamenlijk met je collega’s, verantwoordelijk voor het bereiden van een kwalitatief hoogstaand assortiment dagvers brood. Je bent verantwoordelijk voor de juiste dosering van de grondstoffen, het bereiden en verwerken van het deeg, en het controleren van het bakproces. In het gehele proces stuur je bij waar nodig en ben je in staat kleine (technische) storingen op te lossen. Werken in ploegendiensten en gemiddeld 1x per maand in het weekend, vind jij geen probleem. Het betreft een functie voor een langere tijd met de mogelijkheid om bij de organisatie in dienst te komen.

Chauffeur

Wil jij verschillende supermarkten voorzien van heerlijk afgebakken brood? Heb je zin om direct aan de slag te gaan in een team met enthousiaste chauffeurs? Dan hebben wij een leuke uitdaging voor jou! Voor de distributie van het heerlijke brood naar supermarkten zijn we op zoek naar enthousiaste chauffeurs welke in het bezit zijn van een C of CE-rijbewijs en code 95. Het betreft een functie voor lange tijd met de mogelijkheid om bij de organisatie in dienst te komen.

Meer informatie

WERQ verzorgt de werving & selectie voor Bakkerij Faber. Wil jij graag aan de slag in een van deze functies of wil je graag eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Robin, intercedent van Team WERQ.

Robin Gerding | r.gerding@WERQ.nl | 06-59816145

Wil jij graag opgeleid worden of stagelopen? Kom langs, ook hiervoor zijn binnen Bakkerij Faber diverse mogelijkheden. We bespreken ze graag met jou.

Stukje geschiedenis

We schrijven het jaar 1883. Bakker Faber, een gedreven vakman, bakte dagelijks in zijn kleine bakkerij heerlijk brood voor de vele liefhebbers. De specialiteit roggebrood werd volop verkocht in eigen winkel en tijdens het venten langs de deur. Bakker Faber ging met z’n tijd mee. Rond 1960 werd er begonnen met het leveren aan de opkomende supermarkten. Een goede keuze want de bakkerij groeide hierdoor mee. Met de blik gericht op de toekomst werd in 1988 een compleet nieuwe bakkerij van formaat geopend. Het bedrijf maakte wederom groei door. Passie en ambitie zijn kennelijk de goede ingrediënten geweest voor het succes. Nog steeds draagt de bakkerij de naam: “Bakkerij Faber”, een naam waar ze trots op zijn. Met dezelfde gedrevenheid als Bakker Faber, bakken ze tot op de dag van vandaag de lekkerste broodspecialiteiten. Alleen doen ze dat nu voor vele duizenden consumenten via verschillende supermarkten.

Over de bakkerij

“Vandaag de dag is Bakkerij Faber een zelfstandige bakkerij, georganiseerd vanuit professionaliteit en efficiëntie, gegroeid vanuit het oude ambacht. Met onze medewerkers streven we naar eerlijke, gezonde producten, bereid met smaak én met oog voor voedselveiligheid. Een duidelijke bedrijfsvoering: geautomatiseerd wat kan, en mensenwerk waar nodig. Het assortiment bestaat uit zogenaamd busbrood, boerenbrood, schotelbrood en klein brood.”, zegt Sjoerd Jellema, directeur van Bakkerij Faber.

Bereidingsproces

Brood bakken begint met een goede deegbereiding. De streng geselecteerde grondstoffen worden samengevoegd en gekneed onder de meest ideale omstandigheden. De zorgvuldig opgeleide bakkers beschikken over de kennis en kunde om perfecte degen te bereiden en verwerken. Elk brood recept kent z’n eigen gewicht, het deeg wordt met behulp van computertechniek afgewogen en vervolgens in de juiste vorm gebracht. Hoogste tijd voor de volgende stap, het laten rijzen. Maar liefst 40 tot 60 minuten krijgt de deegbol de tijd om te rijpen. Het natuurlijke gist zorgt binnen het ideale klimaat van onze rijskasten voor het beste basisdeeg. Het gerezen deeg is nu klaar om verder verwerkt te worden. Onder het toeziend oog van de bakkers belandt het deeg in de bakvormen of op de bakplaten voor een narijs van circa 75 minuten. Voordat het deeg op weg gaat naar de ovens is er nog een mogelijkheid om het brood te decoreren of op andere manieren te verfraaien. Het gerezen deeg is klaar om gebakken te worden. Bij temperaturen van 240-260 graden worden de producten in een 25 meter lange bandoven gaar gebakken en voorzien van een heerlijk knapperige en glanzende korst. Hierna verlaten de broden en broodjes de bakkerij om gekoeld, verpakt en vervoerd te worden. Veel broden worden gesneden verkocht. Alvorens gesneden brood te kunnen verpakken, worden de producten voldoende afgekoeld. Bij Bakkerij Faber gebeurt dit koelen op natuurlijke wijze en onder ideale omstandigheden. Voorzien van een keurige verpakking zijn de producten klaar om op weg te gaan naar de klanten. Een modern wagenpark en enthousiaste chauffeurs zorgen ervoor dat de juiste producten tijdig op de juiste plaats aankomen.

 

BEKIJK ONZE VACATURES