Tips & Tricks

Tips voor het maken van een CV

Een CV staat voor Curriculum Vitae. Het is een kort overzicht van jouw gegevens, opleiding(en), je werkervaring en jouw interesses. Aangevuld met jouw kwaliteiten die passen, bij de in de vacature omschreven, eisen en wensen. Houd het bij hoofdzaken. In het sollicitatiegesprek kun je een toelichting geven. Zo maak je een Overzichtelijk CV.

Tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief

Zodra je precies weet wat de functie inhoudt waarop je gaat solliciteren, kun je beginnen met het schrijven van je motivatiebrief. In je brief kun je verwijzen naar de functieomschrijving en de functie-eisen die in de vacaturetekst vermeld staan. Zo schrijf je een Goede Sollicitatiebrief.

Tips voor het voeren van een sollicitatiegesprek

Het is gelukt! Je mag op sollicitatiegesprek. Je krijgt de kans om kennis te maken met je toekomstige werkgever. Dit moment moet je dus optimaal benutten om jezelf te verkopen en te laten zien dat jij de aangewezen persoon bent voor die ene leuke baan. Met Deze Tips voor het voeren van een Sollicitatiegesprek willen we je helpen om een goed gesprek met je toekomstige werkgever aan te kunnen gaan.

Welke baan past bij mij?

De eerste stap op weg naar een baan is uitzoeken welk werk bij je past. Dan kun je gerichter zoeken naar vacatures. Ook kun je tijdens een sollicitatiegesprek goed uitleggen wat je de werkgever te bieden hebt. Doe een test en ontdek je interesses, kwaliteiten en motivatie. Klik hier voor de verschillende testen.

WERQ Café

Team WERQ organiseert een aantal keer per jaar een WERQ Café. Iedereen die een (andere) baan zoekt is welkom! De data voor het WERQ Café staan in onze agenda.

Samen aan de slag, van werk naar werk, met team WERQ!