Veelgestelde vragen

Het team van WERQ vindt het belangrijk dat je weet wat je van ons kunt verwachten.  Hieronder vind je antwoorden op veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Het team van WERQ staat voor u klaar!

Wanneer krijg ik mijn salaris?

Indien jij je gewerkte uren vóór maandagmiddag 12.00 uur hebt aangeleverd/ingevuld en deze zijn tevens goedgekeurd door je leidinggevende voor dinsdagmiddag 12.00 uur  krijg je op woensdag je loonstrookje. Op donderdag staat dan je salaris op je rekening. Bekijk de Betaalkalender van WERQ.

Krijg ik tijdens feestdagen uitbetaald?

Wanneer je tijdens een feestdag niet werkt, terwijl je anders wel zou werken, dan heb je recht op doorbetaling van je feitelijk loon. Deze dagen gaan niet van je opgebouwde vakantiedagen af. In de CAO staan de feestdagen beschreven die eronder vallen. Meer informatie over de ABU CAO.

Welke CAO is van toepassing?

De regels voor uitzendkrachten zijn voor een deel in de wet opgenomen en voor een deel uitgewerkt in de CAO voor Uitzendkrachten. Via de volgende link kun je de meest actuele CAO downloaden. In de CAO wordt onder andere de wet Flexibiliteit en Zekerheid toegelicht en hoe je van fase A in fase C terecht kunt komen.

Wat moet ik doen als ik ziek ben?

Indien je ziek bent is het van belang dat je zo snel mogelijk de opdrachtgever en WERQ daarvan telefonisch op de hoogte stelt. Lees voor meer informatie over Ziekmelding bij WERQ.

Bouw ik pensioen op als uitzendkracht?

Ja, als uitzendkracht bouw je na 26 gewerkte weken pensioen op. Lees voor meer informatie over de Pensioensregeling van WERQ.

Ik werk via WERQ maar krijg ook een uitkering, kan dat?

Uiteraard kun je werken tijdens je uitkering. Geef dit wel tijdig door aan je uitkeringsinstantie. Meer weten? Bekijk het op www.uwv.nl.

Hoe zit het met mijn opgebouwde vakantiedagen?

Wanneer je werkt bouw je vakantiedagen op. Het kenmerkende van vakantie-uren is dat je zelf aan kunt geven wanneer je deze uren uitbetaald wilt krijgen. Lees voor meer informatie over het Vakantiereglement van WERQ.

Ik doe vakantiewerk, maar hoe zit dat precies met de arbeidstijden en rusttijden?

Als je jonger bent dan 18 jaar gelden er speciale regels. Lees voor meer informatie over Vakantiewerk via WERQ.

Ik ben nog geen 18, gelden voor mij andere regels?

Ja, voor jou gelden andere regels. In de brochure van de ABU Werken onder de 18 vind hier je alle informatie over.

Als ik stop met werken, wanneer krijg ik dan mijn reserveringen uitbetaald?

Wanneer je stopt met werken en niet binnen 6 weken weer aan de slag gaat dan worden je reserveringen na 6 weken aan je uitbetaald.

 

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met ons!