Opleidingen en trainingen

Veel voorkomende trainingen

WERQ vindt het belangrijk om door te leren tijdens je werk of om te zorgen dat je een opleiding of cursus doet voordat je aan de slag kunt bij een werkgever. Wij bieden verschillende mogelijkheden voor cursussen of trainingen aan. Wellicht vind je het fijn om het klassikaal te doen of doe je het liever online in je eigen vertrouwde omgeving. WERQ helpt je bij het maken van de juiste keuze hierin.
Staat de opleiding, training of cursus van jou hier niet bij? Wij gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Heftruckcertificaat / Reachtruckcertificaat
Wanneer je een heftruck of reachtruck wilt besturen is het volgens de Arbo-wetgeving verplicht om daar een certificaat voor te behalen. Het rijden op een heftruck of reachtruck vereist een specifieke deskundigheid van de bestuurder. Met de heftruckcursus leer je vaak al binnen 1 dag de benodigde vaardigheden en heb je snel jouw heftruckcertificaat op zak. De heftruckopleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte.

VCA opleiding basisveiligheid
De VCA-opleiding is een populaire cursus over arbeidsomstandigheden en veiligheid. Met het behalen van het basis VCA diploma laat je zien dat je beschikt over de basiskennis van VGM, zoals gesteld door VCA. Je toont aan dat je veilig werkt, volgens de standaard van VCA. Je houdt rekening met de veiligheid en gezondheid van jou en anderen, maar denk daarbij ook aan het milieu. De naam VCA is de afkorting van Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid.

Bedrijfshulpverlening (BHV)
Elke organisatie is verplicht bedrijfshulpverleners in dienst te hebben. Bhv’ers zijn opgeleid om in geval van calamiteiten adequaat te kunnen reageren. Maar wat leer je nu precies in zo’n BHV cursus?
De basisopleiding bedrijfshulpverlener is gesplitst in twee onderdelen: een eerste hulp en een brandweer technisch deel.

Veilig werken met de hoogwerker
Deze cursus veilig werken met de hoogwerker is voor personen die al beschikken over enige ervaring en al gewerkt hebben met hoogwerker of personen die hun hoogwerker certificaat willen halen en nog geen ervaring hebben.

HACCP Cursus
Voor horecazaken, zoals een restaurant, café of cateringbedrijf, gelden strenge regels m.b.t. hygiëne en voedselveiligheid. Om de voedselveiligheid te waarborgen is er de Hygiënecode voor de horeca. Hierin staan alle regels en eisen m.b.t. hygiëne en veiligheid beschreven. In deze cursus leer je de Hygiënecode voor de horeca toepassen én zelf een HACCP-plan opstellen.

Bosmaaier Cursus
De cursus bosmaaier – draadkop richt zich met name op personen die de bosmaaier gebruiken om lichte kruidachtige grassen en gewassen te maaien, vaak langs of rondom obstakels als afrasteringen, paaltjes en stenen. Het werken met de bosmaaier brengt de nodige risico’s met zich mee. De Arbowetgeving stelt daarom hoge veiligheidseisen aan personen die met deze machines werken en aan de machines zelf. Deze cursus is geschikt om kennis te maken met het werken met de bosmaaier.

Basistechnieken voor operators
In deze training maak je in 2 dagen kennis met enkele technieken waar je als operator mee te maken krijgt, zoals pneumatiek, elektrotechniek, mechanische aandrijftechniek en besturingstechniek. Naast theorie ga je ook zelf praktisch aan de slag met praktijkopdrachten.

Werken als operator 
Na het volgen van de training Werken als operator kun jij aan de slag als beginnend operator. Je weet wat je te wachten staat, en je bent je bewust van je rol op de werkvloer.

Heb je vragen over de opleidingsmogelijkheden via WERQ? Neem dan contact met ons op.